Hit med julesangen

Hit med sangen, har været et populært TV-program her hjemme i stuen som Kokken og jeg glædeligt har sunget med på :-) Så jeg tænkte at det kunne være en hyggelig leg til julefrokosten, som nok skal få julestemningen til at blomstre! Der skal nemlig gættes julesange i bedste stil.

Legen kræver en del forarbejde, da der skal findes en masse julesange, som de fleste kender og ud fra disse tekster, skal ud vælges nogle linjer som gæsterne skal gætte sangen ud fra. Der er 3 runder i denne leg.


  1. runde: Her skal gæsterne gætte sangen ved at se noget af teksten. Man tager en sætning med 6 ord, hvor man skriver hvert ord på et stykke papir og sætter så de 6 stykker papir op på væggen i sætningens rigtige rækkefølge.  Her skal det ene hold sige et tal, og det stykke papir vendes og holdet skal synge en sang ud fra dette ord, hvis de ikke kan synge en sang på det ord, så går turen over til det andet hold. Og sådan bliver man ved indtil at sangen er gættet.
  1. runde: I denne runde, skal der gættes en sang ud fra en sætning værten siger fra en given sang. Det må ikke synges! Man kan evt. bruge google translate og lade "den" sige sætningen, så er der ikke risiko for at man synger teksten. Man kan også øge sværhedsgraden og oversætter en dansk sang til engelsk og omvendt.
  1. runde: Den sidste runde går ud på at gæsterne skal gætte en sang ved at høre den i få sekunder, og hvis de ikke kan gætte det, så går turen videre.

Man kan selv vurdere, hvor længe legen skal vare, hvor mange sange der skal gættes osv. Men husk at der skal være et ulige antal sange der skal gættes, for at man kan finde et vinder hold.

Dine gæster opdeles i 2 eller flere hold, alt afhængig af hvor mange I er til julefrokosten og så skal der gættes og synges løs.


Kærlige Julehilsner

Jomfruen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar