Små hemmelige opgaver under middagen..

En julefrokost er tit en oplagt mulighed for at slå hæmningerne lidt mere løs, og det er denne leg rigtig god til. Det er en leg som skaber lidt sjov ved middagsbordet, og løsner måske snakken lidt, hvis man ikke kender hinanden så godt, og ikke mindst kan lattermusklerne komme i sving.
Der er lidt forarbejde ved denne leg, for værten, da der skal findes på en masse små opgaver til alle gæsterne, men ikke mere arbejde end man kan lave den i sidste øjeblik. 

Der skal laves små papirslapper med opgaver til alle gæsterne, som skal lægges under gæsternes tallerkner, som de så skal læse inden maden bliver serveret. Det er vigtig at deres bordherre ikke ser ens seddel, for at gøre hele legen lidt mere sjov. Et eks. på en seddel kunne være ”Sig SKÅÅL en gang hver halve time” eller ”Hjælp med at rydde op efter de kolde er blevet serveret”. På den måde får man både gang i festen, men man får også lidt hjælp til oprydningen eller lignende.
Til sidst når man er færdig med at spise, så skal gæsterne gætte hvilken opgave hver gæst havde. Det er sjovt at høre hvilke opgave folk har haft gennem aften, men også at se hvor godt man havde udført dem. For at lave det lidt konkurrence-agtig, så kan man have en lille præmie, til den gæst man mener der har klaret sin opgave bedst.
Som sagt, kan der være lidt arbejde ved at skulle finde på opgaverne, så vi har fundet på lidt, I kan bruge:
  • Sig SKÅÅL en gang hver halve time
  • Hjælp med at rydde op efter de kolde er blevet serveret
  • Hold en tale hvor følgende ord indgår: julemanden, Dronning Margrethe, grøn, æsel, badeferie og smørrebrød
  • Smag på din venstre bordherres mad, uden at spørge.
  • Du må ikke sige nej, drik hvis du kommer til det.
  • Snak om din mormor
  • osv.
Så begynd brainstorm og sæt lidt fut i fejemøjet!
Julehilsner fra
Kokken & Jomfruen




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar