Børnevenlig gløgg og sunde æbleskiver

Der er intet som en kop gløgg og et par æbleskiver en kold decemberdag, og nu kan børnene også være med, da vi har kreeret en sund børnevenlig gløgg. Og eftersom vi ikke alle kan tåle æbleskiver hver dag, så har vi også fundet en sundt og nemt alternativ til æbleskiver frem fra gemmerne.

Julen er fuld af krydderier, nødder og efteråret/vinterens frugter. Denne børnegløgg er dog baseret på hvidte og granatæble, som virker knapt så julet - men lækkert er det.

Børnegløgg til 1 pers.:







  • 1 kop hvidte
  • 1/3 del Granatæblesaft
  • 4 hakkede mandler eller lidt mandelsplitter
  • Granatæblekerner
Varm teen, og kom derefter granatæblesaften, mandlerne og granatæblekernerne i den hvide te. Hvis man ikke har så meget tid, så kan man tilføje nogle rosiner i stedet for granatæblekernerne.
Men en meget simpelt og sundt alternativ til gløgg til børnene.
Som sagt så høre gløgg og æbleskiver sammen, men da julen er fuld er rigtig mange søde sager, så kan det være rart med lidt sundt ind i mellem - specielt til børnene, så de ikke får sukkerchok.

Sunde æbleskiver
  • Æbler
  • Stødt kanel
Først putter du noget bagepapir på en bradepande, hvor efter du tager æblerne og skære dem i tynde skiver. Med skræl og det hele - dog husk at skære bunden fra, samt stænglen. Du lægger æbleskiverne på bagepapiret, og drysser lidt kanel hen over æblerne.
Når du har gjort dette, så skal de ind i en forvarmet ovn, på ca. 80 grader, i 3-4 timer.
Æbleskiverne køles af, og er klar til at blive serveret med en god kop gløgg.

Rigtig god fornøjelse!

Kærlig Hilsen
Kokken & Jomfruen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar