Gammeldags gløgg


Det skal du bruge:
Gløggessens
1 fl. kraftig rødvin
250 g brun farin
20 g kanel i stænger
20 g hel allehånde
20 g hel nelliker
10 g kardemomme

Gløgg
1,5 liter kraftig rødvin
2 dl brun rom
2 dl Brøndumsnaps
Skal af appelsin
2 dl frisk appelsinsaft
4 dl rosiner
100 gram mandler
3 dl portvin

Sådan gør du
Først lægges rosinerne i blød i portvinen, som meget gerne må står i 24 timer. 

Derefter fremstilles gløggessensen ved at hælde rødvinen i en gryde, samt tilsætte alle julekrydderierne og lade det varme op, uden at det koger. Efterfølgende lader du det køle af, så du kan si krydderierne fra.

Essensen blandes sammen med mere rødvin, spiritus, skal og saft fra appelsinen. Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tilsæt rosinlagen og mandlerne og nyd det.

Nå du har gjort dette, så skulle du få en lækker traditionelle gløgg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar