Karameller med tyrkisk peber

3 dl piskefløde
3 dl sukker
1 dl sirup
1 spsk. kakao
1 tsk. vanilje
1 pose tyrkisk peber
2 tsk. smør
1 kogetermometer

  • Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir.
  • Knus den tyrkiske peber i en morter.
  •  Bland fløde, sukker, sirup, kakao og tyrkisk peber pulveret i en stor, tykbundet kasserolle. Kog op mens der røres jævnligt. Lad det koge på middelvarme til termometeret viser 116 -120 grader. Pas på det ikke koger for længe, da karamellerne, så bliver meget hårde.
  • Når massen er klar rør smørret i og hæld det i formen.
  • Stil det koldt og lad det størkne, skær eller klip det i de ønskede stykker.
  • Pak hvert stykke ind i bagepapir. 


Lækker til en hygge eftermiddag eller gave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar