3 dl
piskefløde
3 dl
sukker
1 dl
sirup
1
spsk. kakao
1 tsk.
vanilje
1 pose
tyrkisk peber
2 tsk.
smør
1
kogetermometer
- Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir.
- Knus den tyrkiske peber i en morter.
- Bland fløde, sukker, sirup, kakao og tyrkisk peber pulveret i en stor, tykbundet kasserolle. Kog op mens der røres jævnligt. Lad det koge på middelvarme til termometeret viser 116 -120 grader. Pas på det ikke koger for længe, da karamellerne, så bliver meget hårde.
- Når massen er klar rør smørret i og hæld det i formen.
- Stil det koldt og lad det størkne, skær eller klip det i de ønskede stykker.
- Pak hvert stykke ind i bagepapir.
Lækker
til en hygge eftermiddag eller gave.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar